O
B
V

TICKETS: 070 22 02 02

TICKETS: 070 22 02 02

DKO

Opera Ballet Vlaanderen is een kunsthuis actief in alle muzische domeinen. Bij de uitwerking van onze uitvoeringen en projecten gaan we steeds in dialoog met onszelf, het het publiek, met de wereld,… 

REMAKE gaat over voorbeelden volgen, herhalen om te leren en bestaande inzichten omzetten naar nieuwe ideeën. We gebruiken thema’s op een andere manier, we herinterpreteren oud werk met nieuwe inzichten en vaardigheden. Daarom zijn we vereerd en blij om voor deze editie van Dag van de Academies jullie ambassadeur te mogen zijn. 

Het thema Remake klinkt voor een huis als OBV erg herkenbaar. Zoals gezegd proberen ook wij verhalen van eeuwenoude opera’s of balletten via enscenering of een hybride uitvoering nieuw leven in te blazen. Steeds vaker wordt er ook bij de departementen kostuum, decor en accessoires gekeken of we niet het een en ander kunnen recupereren van of opnieuw samenstellen uit vorige producties.

Door een tijdje niet voor publiek te kunnen spelen kwamen we op het idee op een andere manier ons publiek te bereiken. Dit resulteerde in een operafilm “Dido & Aeneas” die live werd gespeeld en uitgezonden (zonder publiek). Hier kan je het programmaboek en de volledige operafilm bekijken.

Daarnaast creëerde we een openluchtvoorstelling voor publiek, een reizende praalwagen zou bewoners uit Gent en Antwerpen troost moeten bieden via dans, muziek, zang en kostuum en alles daartussen op een rijdend decor. Troostparade werd geregisseerd door filmmaker Lukas Dhont, en theatermaker Dounia Mahammed. Sidi Larbi Cherkaoui maakte voor Troostparade een choreografie op het stuk ‘With drooping wings’ uit Dido en Aeneas van Henry Purcell. Helaas gooide de tweede lockdown roet in het eten, de voorstelling werd nooit uitgevoerd.

Gedacht vanuit het thema Remake leek de Troostparade en de frase van Purcell ons een gepast vertrekpunt voor dit project. 

Wat bieden we aan?

  • een tutorial van de choreografie
  •  muziekpartituren voor verschillende instrumenten.

    Deze kunnen jullie instuderen en samenbrengen tot een mini hybride dans- en muziekvoorstelling.

Waarmee dagen we jullie graag uit?

Heb je nood aan iets avontuurlijker? Wil je zelf aan de slag gaan met het materiaal dat we jullie aanreiken? Dan kan je zelf aan de slag! We reiken jullie enkele ideeën en tips ter inspiratie aan maar laten ons graag verrassen door nieuwe veel leuke, creatieve en uitdagendere invalshoeken van jullie! Anders dan in de aangeboden versie zullen we in dit luik ook inzoomen op decor, woord, drama en kostuum.
Beide versies, de ingestudeerde en de zelfbedachte kunnen worden uitgevoerd op 19 februari 2022 om 11u. Allemaal op hetzelfde moment!

Let’s REMAKE!